DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

SAMPONOS MOSÁSI PROGRAM

A DiBO PRÉMIUM ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZER MOSÁSI PROGRAM VÁLASZTÉKA

SAMPONOS MOSÁS 

(alaprendszer része)

Magasnyomású, lágyított meleg vizes, folyékony mosószeres mosási program a szennyeződések hatékony és karcmentes eltávolítására. A járműmosás bárki által könnyedén elvégezhető: a prémium minőségű mosólándzsákkal felvitt folyékony állagú vegyszer használatával tökéletes tisztítóhatás érhető el.

A DiBO önkiszolgáló autómosó rendszerek legalapvetőbb programja, mely magasnyomású üzemben biztosítja a tisztítás hatékony és kíméletes módját. A felhasznált magas minőségű, folyékony állagú vegyszereknek köszönhetően az üzemben használt folyadék vízhőmérséklete a por állagú vegyszereknél megszokottakhoz képest lényegesen alacsonyabb, mindössze 42 Celsius fok. Ennek köszönhetően az üzemeltetéssel kapcsolatos energiafelhasználás mértéke és költsége is jelentősen kedvezőbb.


A HATÉKONY TISZTÍTÁS 4 ALAPVETŐ ÖSSZETEVŐJE A KÖVETKEZŐ:

  1. Hőmérséklet (folyadék)
  2. Kémiai tényező (vegyszer, folyadék)
  3. Fizikai tényező (kontaktus és ereje)
  4. Kölcsönhatás időtartama

Tekintettel arra, hogy a 4. pont szerinti kölcsönhatás fizikai értelemben vett időtartama az esetünkben igen rövid, hiszen a magasnyomású vízsugár csupán átsiklik a felületen és nincs mód közvetlen kontaktusra (mint mondjuk a kefeszálak érintése a kefés mosás esetében), más összetevőkkel kell ellensúlyozni ezt a komponenst.

A DiBO rendszerek esetében a páratlanul hatékony mosási eredmény a magasabb üzemi nyomásnak (130 bar) és a sokkal nagyobb mennyiségű víz jelenlétének (14 liter/perc) köszönhető. Az erőteljes vízsugár fizikája és a nagyobb mennyiségű folyadék áztató hatása rendkívüli eredményt biztosít.

A nagyobb kiáramló vízmennyiségnek köszönhetőenjelentősen lerövidül a mosási idő. Ügyfeleink különösen elégedettek a tisztítás és az öblítési ciklus eredményével és gyorsaságával.

A porsamponos rendszerek egyik gyenge pontja éppen az alacsony vízhozam, mely különösen a felület öblítésénél hátrányos. Megfelelő vízmennyiség hiányában ugyanis nagyon hosszú időt vesz igénybe a maradék sampon és hab felületről történő eltávolítása.

HOGYAN MŰKÖDIK A „SAMPONOS MOSÁS” PROGRAM?

Évszaktól függően más és más szennyeződés típus a jellemző a járművekre: lehet szárazabb anyag lerakódás (pl. homok vagy sár), vagy lehet olajos és zsíros szennyeződés. Előbbi esetben a magasnyomású vízáram fizikai ereje és áztató hatása a döntő, utóbbi esetben pedig a folyadék hőmérséklete és a hozzáadott vegyszer kémiája.

A DiBO járműmosók a piacon egyedülálló módon magas, 130 bar tényleges (kilépő ponton mért) üzemi nyomással és 14 liter/perc folyadékáramlással rendelkeznek a mosólándzsán használt valamennyi programpont esetében.

A samponos mosási program önálló, számítógép által vezérelt vegyszeradagolóval szerelt, melynek adagolási mértéke bármikor – akár távoli eszközről – fokozatmentesen szabályozható.

MILYEN GÉPÉSZETI RÉSZELEMEKBŐL ÉPÜL FEL A „SAMPONOS MOSÁS” PROGRAM OPCIÓ?


  • Magasnyomású pumpa üzemi nyomás és vízáram
  • Dedikált vegyszeradagoló berendezés
  • Magasnyomású mosólándzsa
  • Programválasztó gomb a kezelőfelületen