DiBO önkiszolgáló autómosó technikai specifikációi
Nyomtat

ROZSDAMENTES CSŐHÁLÓZAT A DiBO ÖNKISZOLGÁLÓ AUTÓMOSÓ RENDSZEREKBEN

Miért nem használunk műanyag csöveket az önkiszolgáló autómosó gépészetén?

Egy évtizeddel ezelőtt a legmagasabb minőségű rendszerek esetében is elterjedt és elfogadott megoldást jelentettek a különböző műanyag gépészeti csőrendszerek. Néhány évvel később azonban egyre több és több berendezés esetében jelentkeztek a korai elhasználódás jelei. Különösen azoknál a gépészeti egységeknél jelent ez különösen nagy kockázatot, ahol a folyadékáramlás magasabb rendszernyomás mellett valósul meg.

Az áramló, nyomás alatt lévő víz lassan kihordja az illesztéseket és a csőfalat. Ugyanez a jelenség a sárgaréz rendszerek esetében is megfigyelhető.

Egy műanyag csőhálózattal szerelt önkiszolgáló autómosó rendszer életében az ötödik év után várhatók ezek a nehezen javítható hibák. Ilyenkor válik szükségessé egy nagyon költséges csőhálózat csere, többnyire valamilyen rozsdamentes acél rendszer beépítésével.


A DiBO prémium önkiszolgáló rendszereknél kizárólag rozsdamentes csőhálózatot alkalmazunk mind a géptesten belül, mind pedig annak környezetében, a tágabb géptérben.
Ez a kialakítás hibamentes, tartós terméket eredményez a teljes élettartam alatt.

Javasoljuk, hogy minden esetben tájékozódjon, hogy a beszerezni tervezett önkiszolgáló autómosó gépészeti rendszer milyen csőhálózati megoldást alkalmaz!